Bagerkokkens Håndæltede

Du skal bruge

  • 675 g mel (Tipo 00)
  • 405 g/ml vand (ca. 15 grader)
  • 20 g salt
  • 0,3 g frisk gær

Fremgangsmåde

Dag 1:

  1. Kom alt vand i en skål, og herefter gær som opløses i vandet
  2. Kom nu 10% af melet i, mens du rører med hånden, tilføj salt og det sidste mel, som kommes i lidt efter lidt.
  3. Når dejen har samlet sig, lægges den ud på bordet, hvor den æltes godt med hænderne i ca. 4-7 min.
  4. Du kan se dejen er færdigæltet, når du trykker på den, og den “kommer op igen”.
  5. Man kan med fordel lade dejen ligge i 10 min., hvorefter man virker den op til en kugle.
  6. Lad dejen hvile i 24 timer ved stuetemperatur i lufttæt beholder.

 

Dag 2:

  1. Del dejen i 4 klumper af ca. 275 g.
  2. Stram op som kugler, ved at folde oversiden ind i bunden af dejen, og kom dem i en pizza hævekasse.
  3. Sæt dem på køl i ca. 24-48 timer.

 

Dag 3:

  1. Tag dejen ud af køl 3-4 timer før brug – så tempererer den og bliver nemmere at arbejde med.

 

Tip!
I stedet for at sætte hævekassen på køl på dag 2 i 24-48 timer, kan man hæve dejkuglerne ved stuetemperatur i 4-6 timer og de er herefter klar.