Bagerkokkens Detroit Style Pizza

Du skal bruge

Fremgangsmåde

  1. Vand og mel røres let sammen.
  2. Hviletid i 45 min (Autolyse).
  3. Salt og tørgær tilsættes.
  4. Ælt 5 min. ved lav hastighed.
  5. Lad den derefter hvile i 5 min.
  6. Ælt ca. 5 min. ved mellem hastighed. Når dejen er “skær” (Helt blank og glat), er den klar.
  7. Lad dejen hæve i en lukket beholder i 2 timer ved stuetemperatur.
  8. Del dejen i 4 klumper af ca. 300 g. og placer dem i hver sin olierede bakke. Her kan du f.eks. bruge LloydPans Detroit Style pander.
  9. De trykkes nu ud men ikke helt ud til kanten.
  10. Lad dem hvile tildækket i 30 min., hvorefter de trykkes helt ud til kanten.
  11. Lad dem nu hvile yderligere 1-2 timer tildækket.
  12. Ost kommes generøst på. Herefter 3 striber tomatsauce og pepperoni.
  13. Bages i en forvarmet ovn på ca. 240-260 grader i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt.

Tip!

For mere smag kan dejen koldhæve natten over. Efter dejen er trykket ud i formen, kommes den på køl tildækket. Evt. med et låg fra en hævekasse, eller med film.
Dagen efter gøres den færdig med ønsket fyld, og tempereres ca. 1 time inden afbagning.

 

Bemærk: Æltetider er vejledende, da der er stor forskel på æltekar og røremaskiner. Det handler om man lærer sin maskine at kende.

Print Friendly, PDF & Email