Bagerkokkens Pizza med bageenzym

Du skal bruge

  • 627 g mel (Valsemøllen dansk hvedemel/Tipo 00)
  • 31 g speltsur el. hvedesur
  • 420 g/ml vand
  • 6 g bageenzym
  • 16 g salt
  • 0,31 g tørgær

Fremgangsmåde

Dag 1:

  1. Mel, vand, speltsurdej/hvedesur og bageenzym røres let sammen.
  2. Hviletid i 30 min. (fermentolyse)
  3. Salt og tørgær tilsættes.
  4. Ælt 5 min. ved lav hastighed.
  5. Lad dejen hvile i 10 min.
  6. Ælt ca. 5 min. ved mellem hastighed og når dejen er skær, så er den klar.
  7. Lad dejen hæve i en lukket beholder i 4-6 timer ved stuetemperatur.
  8. Del dejen i 4 klumper af ca. 275 g.
  9. Stram op som kugler og kom dem i en pizza hævekasse, hvorefter de kommes på køl i 20-48 timer.


Dag 2-3:

  1. Tag dejen ud 2-4 timer før pizzaerne skal tilberedes – således tempererer de og bliver nemmere at arbejde med.

 

Bemærk: Æltetider er vejledende, da der er stor forskel på æltekar og røremaskiner. Det handler om man lærer sin maskine at kende.

Print Friendly, PDF & Email