Bagerkokkens Pizza Napoli

Du skal bruge

Fremgangsmåde

Dag 1:

  1. Mel og vand røres let sammen til dejen samler sig.
  2. Lad dejen hvile i 20-25 min (autolyse).
  3. Tilføj salt, og rør det godt ud.
  4. Tilføj gær.
  5. Ælt videre ved lav hastighed i 5 min.
  6. Hvile i 10 min.
  7. Ælt ca. 5 min. ved mellem hastighed og når dejen er skær, så er den klar.
  8. Dejen virkes nu op til en bolle indtil overfladen virker jævn.
  9. Lad dejen hvile i 24 timer ved stuetemperatur i lufttæt beholder.

Dag 2:

  1. Del dejen i 4 klumper af ca. 275 g.
  2. Dejklumperne strammes op til kugler.
  3. Kom dejkuglerne i en lukket hævekasse / lukket beholder.
  4. Kom hævekassen på køl i 24-48 timer.

Dag 3:

  1. Tag dejen ud af køl 3-4 timer før brug – så temperer dejen og bliver nemmere at arbejde med.

 

Bemærk: Æltetider er vejledende, da der er stor forskel på æltekar og røremaskiner. Det handler om man lærer sin maskine at kende.

Print Friendly, PDF & Email